Snowe

o.l.v. Jacqui Southam, m.m.v. Ian Southam – piano, Thomas Schram – gitaar, Adam Southam – bas. Solisten: Roy de Graaf, Tamsyn Southam, Nicole Southam

Beste Koor van Noord-Holland 2018  – 245 punten: “NKF Kwaliteitskoor”

Programma:

  • Baba Yetu – Chirstopher Tin
  • Northern Lights – Ola Gjello
  • Eatnemen Vuelie – Frode Fjellheim
  • Street Spirit – Radiohead, arr.: Pepijn Lagerwey

Snowe, is een beetje anders.  De naam komt voort uit de eerste letters van de achternamen van de eerste 5 leden: `Snowe’. Het is allemaal begonnen in 2001 met 5 kinderen die het leuk vonden om af en toe gezellig samen te zingen. Dit leidde tot de eerste uitvoering; een paar kerstliedjes voor de ouders van de kinderen.  De kinderen bleven zingen en voordat ze het wisten had Snow 25 leden: een gezellig talentvolle groep. Met een eigen band combineert Snowe, zang en dans in een mooie kleurrijke show. Een eclectische menging van pop, rock en klassiek met en zonder begeleiding. De repertoirekeuze kent geen beperkingen, maar moet verassend, vernieuwend en vooral entertainend zijn voor het publiek. De visie achter Snowe is ‘genieten van zang en muziek en daarbij de benodigde technische zang vaardigheden ontwikkelen, met natuurlijk een snuifje gezelligheid’. Het koor mikt op hoge kwaliteit.

Jacqui Sutham studeerde Music en Performing Arts bij Mabel Fletcher aan het College of Music and Drama in Liverpool en is afgestudeerd in Music bij de Hope University in Liverpool, Engeland. Ze  heeft inmiddels zo’n 30 jaar ervaring in de koorwereld als deelnemer, arrangeur en dirigent. Jacqui heeft haar passie voor koormuziek ontdekt toen ze als tiener lid werd van het Knowlsey Youth Choir. Met dit koor heeft ze overal in Europa en Engeland opgetreden. Jacqui Southam is sinds de oprichting in 2001 dirigent en muzikaal leider van Snowe.