Kamerkoor Lelystad

o.l.v. Francis Evers
Beste Koor van Flevoland 2018 – 233 punten

Programma:

  • Rainsong – Houston Bright
  • Funeral Ikos – John Tavener
  • Dona nobis pacem – Mark Miller

Kamerkoor Leystad is een ambitieus kamerkoor voor de gevorderde amateurzanger, geroemd om de koorklank en de bijzondere programmering.

Het koor zingt een breed repertoire van overwegend klassieke koormuziek en wordt op deskundige en bevlogen wijze geleid door dirigent Francis Evers en repetitor Dennis Broeders. In de bijna 7 jaar dat het koor bestaat laat het keer op keer een gestage ontwikkeling en kwaliteit zien. Kamerkoor Lelystad heeft afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen.

Francis Evers heeft in 2001 haar studie klassieke zang afgesloten aan het conservatorium in Zwolle en heeft zich gespecialiseerd in ensemblezang. Als docent heeft Francis een aantal jaren stemvorming gegeven aan beginnende koordirigenten. Momenteel heeft zij nog steeds een eigen lespraktijk en geeft  ze stem-en koorvorming aan verschillende soorten gemengde koren. In 2011 is zij toegelaten als hoofdvak student koordirectie aan het Conservatorium van Zwolle en heeft zij daarnaast privé les van Klaas Stok. Vanaf september 2014 volgt zij aan de leiderschapsacademie voor bachelor en master dirigenten verschillende trainingsweekenden. Op deze academie wordt les gegeven door dirigenten  Geert-Jan van Beijeren (koordirectie), Arnaud Oosterbaan(opera en orkest directie) en Chris Fictoor. In 2009 heeft Francis Evers het Kamerkoor Lelystad opgericht.