Vocal Group XXL

o.l.v. Rogier IJmker
Beste Koor van Overijssel 2018
 – 249 punten: “NKF Kwaliteitskoor”

Programma:

  • Carmen – tekst & muziek: Stromae, Orelsan & Georges Bizet, arr.: Rogier IJmker
  • Faded – tekst & muziek: Jesper Borgen, Alan Walker, Anders Frøen & Gunnar Greve, arr.: Rogier IJmker
  • The Pretender – tekst & muziek: Dave Grohl, Taylor Hawkins, Cristopher Shiflett & Nate Mendel, arr.: Kaj Oosterveld

Vocal Group XXL vertolkt a cappella nieuwe en verrassende arrangementen op een unieke manier. Nuchter als de Oosterlingen zijn, laten ze niet snel het achterste van hun tong zien maar het Twentse XXL schuwt de rauwe randjes van de emoties absoluut niet en weet ook raad met het vertolken van de meest intieme, introverte gevoelens. Passie en oprechtheid dat is wat XXL je wil laten horen en laten zien!
Tijdens het NKF 2018 laat XXL nummers horen uit hun project ‘Time Traveller’. Het thema refereert aan de veranderingen in de tijd waar we als persoon, maar ook als vocal group mee te maken hebben. Er is hard gewerkt aan een nieuw repertoire, welke is beloond op het Balk Top festival in november 2017 met een mooie vierde plek in de ‘categorie middelgrote groepen TOPklasse’. En daar zijn we heel erg trots op!

Dirigent Rogier IJmker (* 1982) studeerde Docent Muziek, Klassiek piano en Koorleider Lichte Muziek. In oktober 2010 start hij samen met een enthousiaste groep zangers en zangeressen met Vocal Group XXL. Prachtig vindt hij al die lagen van stemmen en klanken, ritmes en grooves die je kunt maken met zo’n grote groep. In zes jaren tijd is Vocal Group XXL een stabiele, en flink op stoom gekomen vocal group geworden! Naast het dirigeren is Rogier ook actief als arrangeur. Hij schrijft in opdracht voor verschillende koren, maar natuurlijk ook voor XXL. De arrangementen worden door zijn collega’s vaak aangemerkt als bijzonder, opmerkelijk en van hoog niveau.