Zwingin Close Harmony

o.l.v. Martin Rudolph, Choreograaf/regisseur: Tiny Hoving en Martijn Monné. Solisten: Marleen Bijsterbosch, Carolien Hagemeijer, Anne Tazelaar, Joost van Kessel, Vera van Ewijk

Utrecht – Wildcard – 239 punten

Programma:

  • Feeling Good – tekst & muziek: Anthony Newley / Leslie Bricusse, arr.: Martin Rudolph
  • In The Mood – muziek: Wingy Manone, tekst: Andy Razaf, arr.: Martin Rudolph
  • Ring of Fire – tekst & muziek: June Carter / Merle Kilgore, arr.: Martin Rudolph
  • Cuban Pete – tekst & muziek: Joseph Norman
  • Asimbonanga – muziek: Johnny Clegg, tekst: Martin Rudolph

Zwinging vormt een divers gezelschap. De leden hebben in ieder geval één ding gemeen: heel veel plezier in het samen zingen! Op muzikaal vlak speelt de bevlogen dirigent en componist Martin Rudolph een belangrijke rol. Hij deinst niet terug voor ingewikkelde partituren en daagt het koor iedere keer weer uit, wat leidt tot een prachtig resultaat en trots gevoel. Het repertoire kent weinig grenzen: dans, cultuur, genre en zelfs taal! Martin weet bekende jazz standards, soul-hits of swing-nummers elke keer weer geheel om te toveren tot nieuwe Zwingin Close Harmony sounds: in vier, vijf of soms zelfs zes-stemmige arrangementen. Denk bijvoorbeeld aan: Dream a little, Chain of Fools en It don’t mean a thing.

Martin Rudolph studeerde lichte muziek en piano (jazz) aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook studeerde hij schoolmuziek en kreeg directieles van Paul Macco en Peter den Ouden. Als dirigent heeft hij meegewerkt aan diverse projecten zoals Sugar & Spice en Sand Songs And Waltz. Aan de TU Delft is Martin docent piano- improvisatie, jazz- en popensembles en keyboard. Ook heeft hij een eigen lespraktijk in Utrecht en is hij werkzaam als dirigent, pianist, componist en arrangeur. Sinds 15 Jaar is Martin Rudolph met groeiend plezier dirigent van Zwingin! Een close-Harmony koor van hoog niveau dat in staat is zich steeds te vernieuwen én te verbeteren!