Popkoor Noiz

o.l.v. Dody Soetanto, Choreograaf/regisseur – Richard Sprokkereef. Band: Sander Wijnen – toetsen, Roy Martens – gitaar, Sander van de Helm – basgitaar, Marijn van Toor – drum (cachon)
Hoogste niet geplaatste Publieksprijs – 234 punten

Programma:

  • Geronimo – tekst & muziek: G. Sheppard, A. Sheppard & J.Bovino, arr.: Ton van Diepen
  • Don’t worry about me – tekst & muziek: Sophie Frances Cooke, arr.: Frank de Vreeze
  • Beat it – tekst & muziek: Michael Jackson, arr.: Theo Janssen

Popkoor NOIZ is een enthousiast en ambitieus popkoor met ruim 30 leden. De zangers komen uit Heesch en wijde omgeving. NOIZ onderscheidt zich door hun onderlinge band. De drijfveer is :”wij willen zingen. Popmuziek is leuk. Soms zit er energie in. Blijft een nummer de hele dag in je hoofd. Soms raakt het je. Krijg je kippenvel als je een nummer hoort”. NOIZ zingt met energie en passie. Op vrijdagavond luiden ze onder leiding van dirigent Dody Soetanto muzikaal het weekend in tijdens hun repetitie in Heesch. Naast de repetities hebben ze veel lol met elkaar. Noiz zingt op vaak op korenfestivals en braderieën in de regio. Daarnaast heeft het koor al drie eigen theatershows georganiseerd (2011, 2013, 2016). In 2019 vieren ze hun tienjarig jubileum.

Sinds 17 juni 2017 is Dody Soetanto dirigent van NOIZ. Hij werd geboren in Indonesië en studeerde klassieke zang bij Henny Diemer en directie bij Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium. Hij heeft gewerkt met enkele van Nederlands beste leraren en artiesten waaronder Rudolf Jansen, Vincent de Kort, Richard Egarr en Ed Spanjaard. Dody zingt regelmatig concerten als bariton. Als dirigent werkt en werkte Dody met diverse koren en ensembles in Nederland, waaronder het Groot Omroepkoor (2013). Met verschillende bekende koren heeft hij internationale koorcompetities in Azië en Europa gewonnen.