NKF Beoordeling

Het plezier en de extra stimulans om samen naar een optimale performance tijdens een competitie toe te werken is directe winst voor ieder koor dat deelneemt aan een Provinciale NKF Competitie of Nationale NKF Finale overhoudt. En ieder koor wint: je houdt er immers altijd een waardevolle terugkoppeling aan over: de NKF Beoordeling. Heldere handvatten om verder te kunnen groeien!

De officiële NKF Beoordeling is een hoogwaardig, objectief rapport van een Nederlands amateurkoor. De NKF-Beoordeling  wordt opgesteld door drie professionele juryleden tijdens een van de officiële NKF Competities op basis van is gebaseerd 10 objectieve criteria. Een professionele, gespecialiseerde jury garandeert onder toezicht van een NKF-gecertificeerde voorzitter de constante kwaliteit van de beoordeling.

Daarom is de NKF Beoordeling de belangrijkste waarde voor deelname aan het Nederlands Koorfestival. Het rapport geeft immers een genuanceerd beeld over de kwaliteit van het koor en geeft inzicht waar samen met de dirigent nog ruimte voor ontwikkeling zit. Gerichte kennis om verder te groeien dus!

Bovendien geeft een officiële NKF Beoordeling een duidelijk beeld van je positie in het Nedelrandse koorlandschap. Zo kun je -bijvoorbeeld- eenvoudig koren van gelijkwaardig niveau uitnodigen voor gezamenlijke uitvoeringen.

Scoor je hoog? Dan verdien je bovendien een officiëel NKF Predikaat dat gedurende twee jaar geldig blijft. Het geeft direct het kwalitatieve niveau van jouw koor weer en kan daardoor soms makkelijker deuren openen, bijvoorbeeld voor de programmering van podia. Zo garandeert het predikaat “NKF Excellent Koor” internationale topklasse.

Behaal je dit hoogste predikaat tijdens NKF 2019-2020, dan ben je als koor direct gekwalificeerd voor de Champions Competition bij de World Champions Games 2020 in Vlaanderen en kun je strijden om de titel “Beste Koor van de Wereld”! Je hoeft dan geen aparte kwalificatieronde meer te doen. Uiteraard moet je je wel gewoon als deelnemend koor apart aanmelden bij de WCG 2020 Flanders.


De keurmerken van het NKF:

NKF Excellent Koor – NKF-Beoordeling van 265 punten en hoger. 

NKF Topkoor – NKF-Beoordeling van 255-264 punten

NKF Kwaliteitskoor – NKF-Beoordeling van 245-254 punten