Landelijke NKF Finale tijdens Korenfestival Amusing Hengelo

PERSBERICHT  |  Nederlands Koorfestival en Korenfestival Amusing Hengelo, 12 december 2017

De landelijke finale van het Nederlands Koorfestival (NKF) heeft plaats tijdens Korenfestival Amusing Hengelo op zaterdag 2 juni 2018 in Hengelo, Overijssel. Beide organisaties gaan op deze dag een unieke samenwerking aan door de krachten te bundelen. Amusing Hengelo krijgt op deze manier een kwalitatieve verdieping in het festival door de beste koren van de Nedelrandse provincies die de finale hebben behaald in het programma op te nemen.

Het NKF had al eerder besloten om haar finale in het oosten van Nederland te organiseren. Niet alleen omdat de podia in de Randstad zeer kostbaar zijn, maar vooral ook omdat de podia en het publiek in de Randstad zo goed als verzadigd zijn door het enorme culturele aanbod. Vanwege de Provinciale NKF Competitie Overijssel op 10 maart in het Muziekcentrum Enschede lag daar de eerste focus, maar de kans om in samenwerking met Amusing Hengelo buiten de Randstad een korenfestival met landelijke uitstraling te ontwikkelen biedt voor beide organisatie veel meerwaarde.

Voorafgaand aan de landelijke finale,de grote veranderingen binnen de Nederlandse koorwereld.

Deelnemen aan het Nederlands koorfestival is spannend,  inspirerend en leerzaam, voor koor én dirigent. Maar om de finale van het Nederlands Koorfestival te bereiken, moet je je echt onderscheiden. Een vakkundige jury beoordeelt de koorpresentaties op tien kwalitatieve criteria die op ieder koor van toepassing is, ongeacht samenstelling of stijl. De winnaar mag zich 2 jaar lang “Het Beste Koor van Nederland” noemen!

Tijdens het Korenfestival Amusing Hengelo treden ruim 100 koren uit binnen- en buitenland op. Maar liefst 20 binnen- en buitenpodia in de binnenstad van Hengelo staan op 2 juni 2018 klaar voor popkoren, klassieke koren, shantykoren, grote -en kleine ensembles; kortom voor alle koren die graag willen laten zien en horen wat ze in huis hebben. Daarnaast wordt er een uitgebreid programma met workshops en coaching sessies aangeboden.

Een uniek evenement voor alle liefhebbers van koormuziek dat niemand mag missen!

Voor deelname aan de voorafgaande provinciale NKF Competities, zie www.nederlandskoorfestival.nl
Inschrijven voor Korenfestival Amusing Hengelo kan tot 31 maart 2018 via www.amusing-hengelo.nl

– einde persbericht –